Omgaan met chronische pijn

Leven met een steeds aanwezige pijn gaat de ene dag al makkelijker dan de andere. In deze workshop gaan we dieper in op de vormen van chronische pijn. We bekijken de invloed van stress, wat hiervan de impact is op ons lichaam en leren wat het nut is van ontspanningsoefeningen. Naast het inoefenen van een aantal efficiënte oefeningen ( ademhalingsoefeningen, meditaties, werken met de energiebanen enz …) worden er ook tips gegeven om de pijn draagbaar te maken.

Tot slot overlopen we enkele etherische oliën die verlichting kunnen brengen, er is ruimte voorzien zodat elke deelnemer een mengsel kan kiezen of samenstellen.

Depositphotos_46210755_l-2015.jpg

 

Stress verminderen bij hoofdpijn en migraine

We overlopen de meest voorkomende soorten hoofdpijn met hun symptomen en triggers. Dat stress een belangrijke factor is in het uitlokken van hoofdpijn is geen geheim, daarom gaan we dieper in op de impact van stress op ons lichaam en hoe we deze factor kunnen reduceren tot een minimum. We gaan gebruik maken van verschillende ontspanningstechnieken, de oefeningen worden samen aangeleerd en kunnen thuis geoefend worden. Alles staat in het naslagwerk dat iedere deelnemer mee naar huis neemt.

Tot slot bekijken we enkele etherische oliën die nuttig zijn bij hoofdpijn en migraine, de deelnemers kunnen hun keuze maken uit het assortiment. Dit kan een massageolie, badzout of badolie of een zalfje zijn om de hoofdpijn te verzachten.

Depositphotos_72536359_l-2015.jpg

 

Meer energie bij (over)vermoeidheid

Moe en futloos zijn, het overkomt ons allemaal wel eens. Voortdurend bezig zijn en geen tijd voor rust en ontspanning nemen brengt ons in een neerwaarts spiraal. Ons energieniveau daalt en ons immuunsysteem raakt uit balans.

We leren om te ontspannen zodat we ons evenwicht kunnen herstellen. Via verschillende oefeningen, tips en tricks, leren we hoe ons energieniveau terug op te krikken.

We duiken even de wereld van de etherische oliën in en overlopen welke van toepassing zijn, hierin kunnen we kiezen tussen rustgevende oliën of voor een olie waarvan we juist een oppepper krijgen.

Depositphotos_28392627_l-2015.jpg