We beleven allemaal stress, het hoort bij het leven.

 

We maken ons zorgen, we piekeren en hebben angsten, op zich is dat niet erg zolang we af en toe tijd nemen om opnieuw tot rust te komen en te herstellen. Het is het jachtige leven van elke dag waardoor we weinig tot geen tijd voor rust en ontspanning nemen. Hierdoor wordt ons evenwicht verstoord en raken we overbelast, dit kost veel energie waardoor we vlugger moe zijn.

Door een verstoorde balans ontstaan er tal van lichamelijke en psychische klachten waardoor we nog meer gaan piekeren en zo in de neerwaartse spiraal dreigen terecht te komen.

Met relaxatietherapie leren we opnieuw te luisteren naar ons lichaam, de signalen te interpreteren. We maken opnieuw contact met ons lichaam en geven waar het behoefte aan heeft. 

Door het aanleren van verschillende ademhalings- en relaxatietechnieken werken we in op de spierspanning, wat een positieve werking heeft op de fysieke klachten.

Omdat ontspannen zo belangrijk is en aan de basis ligt van een gezond lichaam en een gezonde geest heb ik mij in relaxatietherapie gespecialiseerd.