Ontspannen op een creatieve manier

Door creatief met onze geest bezig te zijn leggen we het denken even stil. Het is een andere benadering om te leren ontspannen. Het even uit je hoofd komen en afdalen naar je lichaam. Een oefening in het leven in het moment en onthaasten.

Deze zijn communicatievormen die ontspanning, veerkracht en kleur geven. De non-verbale activiteiten brengen ons in positieve zin in contact met ons onbewuste en nodigen ons uit om te luisteren naar het lichaam en de intuïtie. Zo kan de persoonlijke natuurlijke stroom (her) ontdekt worden en kan er ruimte aan gegeven worden.

Meditatief schilderen, dit kan een vrije expressie zijn of voor wie dat wil het inkleuren van een mandala naar keuze op doek met acrylverf. Als we schilderen ligt de nadruk op onze beleving en ons gevoel, met een fijn penseel wegen we af welke kleuren we gaan gebruiken op papier of linnen of op stenen en welke uitdrukking we wensen te brengen.

Depositphotos_93712672_l-2015.jpg

Maken van een zen-garden, hier werken we met o.a. zand en schelpjes om een eigen klein tuintje te maken. Het zand kan in verschillende patronen worden gebracht, ook hier gaan we onze intuïtie laten beslissen welk patroon onze voorkeur heeft. De schelpen en het zand brengen ons dichter bij de natuur.

Depositphotos_172448736_l-2015.jpg

Badzout of bruisballen maken, niet alleen een leuke activiteit en manier om bezig te zijn in het moment. Door met de oliën te werken ervaren we de positieve effecten die later thuis opnieuw momenten van relaxatie kunnen brengen.  Een ideale manier van zelfzorg.

Depositphotos_96693196_l-2015.jpg