Ademhalingsoefeningen

Een reeks van 5 sessies waarin de volgende oefeningen aan bod komen :

Ademhalingsoefeningen kunnen je gevoel van welzijn verhogen, door middel van oefeningen wordt de ademhaling indirect beïnvloed waardoor er rust, ruimte en ontspanning ontstaat. 

De methode van Jacobsen is een actieve progressieve ontspanningsmethode waarbij men eerst de spier actief en bewust spant en daarna ontspant. Het doel van Jacobsen is om een mentale ontspanning te bekomen door progressief alle spierspanning weg te werken. Zo leert men te ontdekken wat de effecten van spierontspanning zijn. Het maakt ons bewust van het feit dat we zelf onze spanningen kunnen beïnvloeden. 

De methode van Schultz, ook wel de autogene training genoemd, is een praktische manier van zelfontspanning die overal in een gemakkelijke houding kan toegepast worden. Door de fysiologische concentratie brengen we lichaam en geest in een toestand van verdiepte rust en ontspanning.

Door gevoelens van warmte en zwaarte te induceren, ontspannen respectievelijk de spieren en de bloedvaten. De opgehoopte spanning vloeit weg waardoor zowel lichaam en geest worden ontspannen. Naast het ontspannen is er tevens herstel van gestuurde functies door een bredere stroom van bloed en energie.

Depositphotos_51634981_l-2015.jpg